2010. január 12., kedd

Buék:)

Itt az új esztendő!:)


2009 véget ért!


Illik egy kis összegzést, legalább fejben megtenni ilyenkor, ugye?

Mit is adott nekünk 2009?!

Hááát akkor fogjunk is hozzá:)

Nagyon sok, izgalmas és szép dolgon vagyunk túl. Úgy is mondhatnám, kicsit talán el is varázsolt minket a MosolyVárban dolgozó, fáradozó pedagógusokat, elhivatott embereket a 2009-es év:)

És hogy mivel is??

Sorolom:))

Januárban nyílt napokat rendeztünk, ahol az érdeklődők nagy számban voltak kíváncsaik erre az újszerű kezdeményezésre Balatonfüreden, amit a családi napközi jelent.
Álmaim valóra váltak februárba amikor kapuit megnyitotta MosolyVárunk:)

Áldozatos munkánkat a szülők nagy kíváncsisággal a gyermekek pedig nagy örömmel fogadták.
Már február végén farsangoltunk is Erika néni és Ági segédletével:)



Beindítottuk az angol nyelvel való játékos ismerkedésünket Barbival:)




Szinte azonnal komoly szerelem szövődött Barbi és a kis lurkóink között, azóta is tátott szájjal hallgatják és egyre ügyesebbek és ügyesebbek.:)


Barbi sikereit az is bizonyítja, hogy a nagyobb korosztály is megkeresett minket, akiknek délutános játékos angolt indítottunk ovi és suli után:)



István is megérkezett hozzánk, aki bőszen mozgatta meg a fiatal korosztályt.:) Fejlesztettük az egyensúlyérzéket, erőnlétünket, türelmünket.....stb stb....esni tanultunk, ügyeskedtünk és persze küzdőttünk is:) Nagycsaládos apukaként kicsit mindig nosztalgiázik nálunk és soha nem tudom eldönteni ki élvezi jobban a kis judos délelőttjeinket ő vagy mi.:)



Peti is bekapcsolódott mindennapi izgalmas teendőinkbe, ezzel új színt hozva MosolyVár életébe. Mindig is sejtettem, hogy egy férfi ezen a pályán kellő gyermekszeretettel csodákra képes - nade ennyire.))
Sokat játszottunk az udvaron, kicsik tanulva a nagyobbacskáktól pillanatok alatt hintáztak, motoroztak, gokartoztak, várat építettek:)





Melinda is ellátogatott hozzánk, szép hangjával elbűvölte a kis MsolyVár lakókat.








Zenéltünk, daloltunk....."zenekarunk" karácsonyra már korrekt fellépést vállalt:)



Tavaszra kiteljesedett a létszámunk is, vagyis teltházzal üzemeltünk.

Miközben városszerte népszerűsítettük különböző rendezvényeken MosolyVárunkat egyre szépültünk és a napi rutin lassan beállt:)

Nagy örömünkre Annamarit egy kis Pocaklakó is meglepte. Ikerfiai és mi is nagyon boldogok voltunk a hír hallatán :)

Büszke vagyok arra, hogy olyan munkahelyet sikerült teremteni, ahol egy kismama a nem túl könnyű és néhol fizikailag is megterhelő munkát saját döntése alapján, örömmel vállalta terhessége utlsó harmadáig.

Számunkra ez nagy ajándék volt, hiszen láthattuk napról napra növekedni a kisbabát Annamari pocakjában.:)




Nyáron Alapítványunk időszakos gyermekfelügyeleti rendszerét is beindítottam, ahol a testvérkék is helyet kaptak a nyári szezonálisan itt dolgozó szülők gyermekei mellett. Segítve őket a munkavállalásban , ezzel pedig a városunkat támogatva, önfeledt nyári heti programokkal igyekeztünk kedveskedni a nálunk nyaraló gyermekeknek.


Játszottunk, kirándultunk, dolgoztunk, építkeztünk, falatoztunk, tornáztunk, angoloztunk, énekelgettünk, alkottunk - ajajjj még felsorolni is sok mi mindenen vagyunk túl a nyár folyamán de néha persze azért pihentünk is:)






Ohhh és amíg el nem felejtem :) a nyár nem múlhatott el természetesen nagy fürdőzések nélkül. Három medencék közül választhattak gyerkőceink méreteiknek megfelelően, ha az időjárás engedte naponta:) Balaton mellett talán tényleg természetesnek mondható, hogy nyár végére kopoltyút növesztettünk:)




Ősz beköszöntével Anikót fogadtuk MosolyVárunkba, aki lelkes kedvességével azonnal elfogadtatta magát kisebbekkel nagyobbakkal.:)



Ancsa vezényletével csütörtök délutánonként Bütyköldénk is beindult ahol az aktualitásnak megfelelően mindig valami meglepetéssel várt minket, és együtt nagyon szép dolgokat készítettünk:)

Családias hangulatunk, szeretetteljes légkörünk, fejlesztési munkánk sikerei, gyermekcentrikus hozzáállásunk és színes programjaink hírünket vitték. Egyre többen és többen jelentkeztek, hogy boldogan lennének gyermekeikkel mindennek részesei, vagyis MosolyVárunk lakói.

Így született meg 2010 -es év legelejére ,hasonló elvekkel s minőséggel működő, Alapítványunk második családi napközije a KalandVár Családi Napközi.

Egy szó mint száz, bárhonnan is nézem nagyon sikeres és szép 2009-es évet zártunk, melynek legvégén karácsonyi ajándékként még az első pályázatunk sikeres elbírásának is örülhettünk:)
Nagyon büszke vagyok az elért eredményeinkre, de nem én lennék, ha már nem ezer következő megvalósításra váró nagy gondolat nem kavarogna a fejemben:)


Tehát, 2010-es évre is hatalmas terveink, nagy ötleteink, családcentrikus és gyermekközeli gondolataink vannak, melynek megvalósításain már el is kezdtünk dolgozni.

Bízunk benne, hogy egy év múlva ilyenkor hasonlóan mosolygós eredményekről tudok beszámolni.

Minden kedves MosolyVárunkat látogató gyermeknek, szüleiknek, minket támogató embereknek, munkatársaimnak és persze Neked aki minket olvasol, magam és családom nevében nagyon boldog, sikeres, vidám 2010-es évet kívánok!

MosolyVár/Kata