2012. június 24., vasárnap

Nyárköszöntő hét

 

 

A héten kezdetét vette a VAKÁCIÓÓÓÓ , és ez azt jelentette számunkra, hogy megkezdődött nagy, közös nyaralásunk első hete, a


    

  N y á r k ö s z ö n t ő  h é t !!!!!!!



Hétfőn kiválóan csalogattuk a nyarat: saját kezűleg készített hangszereinkkel,  vidám, nyári dalainkkal, kis zenekarunkkal olyan fantasztikus hangulatot sikerült varázsolnunk, hogy valóban megjött a Nyár! Kíváló idő, forróság köszöntött be egész hétre, így minden tervezett programunk megvalósulhatott!!  

 

A keddi nap a versenyek jegyében telt: hatalmas versengést rendeztünk az udvaron. Volt itt minden:  zsákban futás, célba dobás, kötélhúzás, távolugrás, mindenki kipróbálhatta tehetségét a különböző versenyszámokban, és a legjobbak természetesen elnyerték méltó jutalmukat!










Szerdán óriás papírsárkányt készítettünk, és korábbi SóGyurkánk nyomdokain haladva, a mi napunk is sárkányeregetéssel telt! :-)))



Csütörtökön a fő programunk éhes kis bendőnk teletömése volt saját készítésű csíkos kuglóffal!!!
Mindenki részt vett a nagy munkában; kevert-kavart, lisztet szórt, tojást tört,....... majd gyönyörűséges művünket egy hangulatos piknik keretében az udvaron fogyasztottuk el, az utolsó morzsáig..... Utána volt ám éneklés, körjáték, móka-zene-kacagás!






Villámgyorsan elröppent az első nyári hetünk, és el is érkezett a péntek, a várva várt Nyárköszöntő bulink időpontja!

Legfiatalabb vendégünk Petrával









Zenés tornával indítottuk a napot, melyben Pipacs bohóc és Helga segített bemelegíteni izmainkat, felkészítve ezzel mindenkit a mozgalmas, izgalmas, meglepetésekkel teli délelőttre!

Reggelinket egy szabadtéri piknik során fogyasztottuk el, melyet egy Mókás előadás megtekintése követett.











 
A folytatásban kézügyességünket kamatoztattuk, és a nagy hőségre való tekintettel Bütyköldénkben szép színes napellenzők készültek..... 












A délelőtt második felében ügyességi versenyek következtek, -futás, sorverseny, csúszás-mászás, vizes poharas játékok,- ahonnan senki nem ment haza üres kézzel: Helga ajándék-matricáinak köszönhetően többen kissebb-nagyobb tetoválásokkal is gazdagodtak :-))












Aztán elérkezett a nap fénypontja!!!!!!!!!! Begördült MosolyVárunk kapuja elé a Kisvonat, amelyet pillanatok alatt birtokba vett kis csapatunk, majd közel egy órás nyárköszöntő - városnéző vonatozásra ment  a  fáradt, de még mindig nagyon lelkes gyereksereg.






A vonatozásból visszatérve mindenki megkapta kis búcsúajándékát, hogy a Méhecskére nézve mindig jó szívvel emlékezzen erre a gyönyörű Nyárköszöntő hétre!   :-)))



Bízom benne, hogy aki ott volt, nagyon jól érezte magát és vidám nyárköszöntő bulink sok-sok élménnyel tette gazdagabbá pénteki napjukat:)

2012. június 17., vasárnap

Nyaraljunk együtt! :-)


Kedves Kicsik és Nagyok, Lányok és Fiúk, Anyukák és Apukák!


Végre visszavonhatatlanul  - és nem csak naptárilag- beköszöntött idén is a Nyááááár.......... természetesen  hozzánk is!

                                               


Ismertetjük tehát nyári "menetrendünket", amelyben reméljük, hogy minden kedves régi és új MosolyVár és KalandVár lakónk megtalálja a kedvére való elfoglaltságot, programot, és élményekben, kalandokban, izgalmakban és meglepetésekben gazdag heteket tölt el velünk ebben a gyönyörű évszakban is,

                                         NYARALJUNK HÁT EGYÜTT !!!!! :-) 

                                                                

                                             

                                                                       2012 Nyár
                                            

      25.hét               Június 18.-22.                 Nyárköszöntő hét

      26.hét               Június 25.-29.                Sütés-főzés, Kukta hét

      27.hét               Július 2.-6.                      Bábos hét

      28.hét               Július 9.-13.                   Nemzetek hete

      29.hét               Július 16.-20.                Sportok hete

      30. hét              Július 23.-27.                 Gyümölcs és zöldség hét








                                                                                                                                                                                                              

   31.hét               Július 30.-Aug.3.            Zenés-kézműves hét

    32. hét              Augusztus 6.-10.            A Balaton hete

    33.hét               Augusztus 13.-17.          Indián hét

    34.hét               Augusztus 20.-24.          Kirándulások hete

    35.hét               Augusztus 27.-31.          Nyárbúcsúztató hét
 

















Mivel az időjárást befolyásolni sajnos még mi sem tudjuk,- pedig már egy ideje próbáljuk, és a jó idő az idei nyárra megrendelve :-),- azért a hetek változtatásának jogát fenntartjuk! 

Szeretettel várunk tehát minden Kedves  Érdeklődőt, Kicsit és kicsit Nagyobbacskát, töltsön velünk egy fantasztikus nyarat, szerezzen új élményeket Családi Napközijeinkben, mert ne feledd, télen és - nyáron

                          a Mosoly- és a KalandVár Téged is vááááár!!!!!  :-)))

2012. június 13., szerda

SóGyurkánk története




A május hónap ismét nagy izgalommal és várakozással telt  Mosoly-és KalandVárunkba! Újabb pályázatot találtunk, amely szerint ügyes kis sógyurma pályaművekkel sófalat, esetleg sóhomokozót nyerhetünk!!!

"A felnőttek meséltek nekünk valamiféle sóterápiáról, annak jótékony hatásairól, és bár nekünk fogalmunk sincs, hogy mit jelenthet, hogy "pozitív élettani és gyógyhatással van az emberi szervezetre, főleg a légzőszervekre", azt sem tudjuk, mi az, hogy "immunrendszer erősítő hatású", viszont azt már nagyjából értjük, - mert bizony sok kisgyermeknek van,- hogy asztma, allergia, nátha esetén nagyon hatékony. De számunkra a lényeg: biztos, hogy valami fantasztikusan jó dolog lehet, mert jól hangzik: sófal, sóhomokozó (vagy somokozó)?! :)"


               Belevágtunk hát!!!!!

Szorgalmasan dolgoztak az apró kezecskék a pályaművön: gyúrtunk, formáztunk, lapogattunk, nyomkorásztunk, majd nevet adtunk neki,..........míg végül elkészült a nagy mű:

                                                  SóGyurka MosolyVársárkányt röptet!!


Pályáztunk, majd vártunk.... vártunk.... vártunk....   mígnem elindult a Szavazás!!!!
Szülők, barátok,rokonok, ismerősök fogtak össze, hogy segítsenek kis csipet-csapatunknak,(ezúton köszönjük nekik nagyon, külön köszönet a mi Barbinknak - reméljük tudja miért), szavaztak és szavaztak, ..... éééssss meg is lett a jutalom - hatalmas kitartással végül egy sóhomokozó boldog tulajdonosai lehetünk:)
Dr.Wolf - amúgy ez nem egy farkas? (mi köze a farkasnak a sóterápiához? - aki ezt megfejti jutalomból kipróbálhatja nálunk azonnal és ingyen:)) ígérete szerint néhány hét múlva egy komplett sóhomokozós sószobával bővül Családi Napközink, ahol játék közben, az apró sószemcséket felkavarva a gyerkőcök maguk vigyázhatnak egészségükre... :)
Najóóó azért még mi is ott leszünk - ha mégis egy kis segítség kellene....)