2015. június 28., vasárnap

Várjátékok hete

Közös nyaralásunk második hete egy nagyon izgalmas téma köré fonódott: a Várjátékok hete elnevezést kapta. 


Ahogy a névből is kiderül, várakkal ismerkedtünk, és alaposan kiveséztük a témát!! Szó volt természetesen királyokról, és hercegkisasszonyokról, lovagokról és azok csatáiról,
csatákról, vívásról és lovagi tornáról is.











Miután alaposan átbeszéltük, hogy milyennek kell lenni egy várnak, amely nehezen bevehető legyen, megnéztünk jó sok fényképet az adott témában,  mi magunk és nagy építkezésbe fogtunk. Elkezdtük építeni a saját várunkat, először is homokból.














Másnap  Bütyköldénkben hercegkisasszony fejdíszek, és a lovagoknak pajzsok készültek.




















Délután aztán fergeteges jelmezes felvonulás vette kezdetét a Mosoly- VÁR-ban és a Kaland-VÁR-ban!!:) Sürögtek forogtak a hercegnők és a lovagok, amerre szem ellátott! :)







Szerdán ilyen elegáns hercegi közegbe csöppent Barbi, aki a témába illeszkedve tartotta meg angolóráját.





Ezután fenséges lovagi lakoma vette kezdetét, mivel a kis várlakók nagyon megéheztek. Most igazán úgy falatoztunk, mint a királyok!







Az utolsó morzsáig eltüntették a lovagi tálat! :)

De kellett is az erő, mert közvetlen utána kardokat bütyiztek a picurkáink, készülve a közelgő lovagi tornára!







Szép és jó dolog ez a homokvár, de csak jobb lenne egy olyan, ahova be is tud költözni a vár népe! Ezért hát gondoltunk egyet, és újabb építkezésbe fogtunk. Így ment ez a középkorban is, vagy legalábbis hasonlóan! :)
Fúrtunk, faragtunk, betonoztunk és falaztunk, hatalmas munkával, közös erővel, Peti főépítész vezényletével megépítettük (majdnem) igazi várunkat!




Amikor már álltak a falak, az apró kezek festeni, díszíteni kezdték a csodás művet.












A nagy munka után kicsit pihenni vonult a dolgos csapat, Katáék kertjében sziesztáztak egyet.
Ha már ott jártak, akkor segítettek egy kicsit a cseresznyeszedésben is!










A vitaminnal fel- és betankolt várnépe ezután elfoglalta a várat: kitűzték a zászlót, majd pillanatok alatt belakták új kuckójukat.







 Délután hatalmas csatazaj verte fel a környéket: mindenki hallhatta, hogy lovagi torna vette kezdetét a Balassi 24-ben: kardvívással, és mindennel, ami ezzel jár.













Miután lezajlott az ütközet, és szerencsére személyi sérülés ezúttal nem történt a kardforgatás során, a csipetcsapat egy bábelőadást tekinthetett meg, hol máshol, mint az ódon várfalak között! :)















Az előadást két kis várlakó, Bibó és Barnabás megünneplése követte. Barnusnak szülinapja volt, Bibót névnapja alkalmából köszöntöttük, és ünnepeltük meg alaposan.
Isten éltesse még egyszer kis hercegkisasszonyunkat és lovagunkat! :)











A hét koronázással, és hatalmas úri mulatsággal, zenével, tánccal ér véget!




























Természetesen a hét zárásaként nem maradhatott el az emlékérmek átadása, hogy minden résztvevő, herceg- és királynő, király és kislovag emlékezhessen erre a fantasztikus, élménygazdag a hétre a Mosoly- és Kaland-VÁR-ban!!!


Feltétlenül tartsatok velünk a jövő héten is, mert egy igazán izgalmas és mozgalmas,  
Mesés-játékos bütyi hét veszi kezdetét! Várunk mindenkit nagy szeretettel! :)