Így elhatároztuk, hogy teszünk is a vágyaink megvalósításáért.
Ha azt mondom, hogy délutánra már csak a szülőknek maradt egy kis kóstoló, a közel 1.5 kg lisztből készült finomságból, akkor mindenki számára azonnal kiderül, micsoda sikere volt a pogácsánknak.
Ím a recept:)25 dkg Ramat olvasszunk fel, majd a fél kg lisztet öntsük az asztalra. Tegyük köré a 25 dkg túrót, a 2 dl tejfölt valamint egy egész tojást. A lisztre morzsoljunk 4 dkg élesztőt, erre tegyünk egy kicsi cukrot, és persze a lisztre szórjunk egy kis sót is. Dolgozzuk jól össze a tésztát (vajat se felejtsük a mikróba) majd miután kinyújtottuk szórjuk meg egy kis reszelt sajttal. Hajtogassuk össze a tésztát és valami meleg helyre (mondjuk a 10 perce felmelegített sütőbe, miután lekapcsoltuk a sütőt ami akkor éppen langyos) tegyük be 30 percre pihenni. Ezt kétszer ismételjük vagyis 30 perc- nyújtás - sajt-hajtogatás- pihi - 30 perc - nyújtás-sajt-hajtogatás - pihi. (Én az alapadag mennyiségeit tettem közzé - de annyira finom, hogy mindenki legalább dupla adagban gondolkodjon):)
És ezután jöhetnek a gyerkőcök is teljes erőbedobással:)
Ahogy a képeken is látszik ujjnyi vastagságura kell nyújtani. Majd rácsozni a tetejét. Felhívnám a figyelmet a technika elsajátítására a képen látható módon:)
Majd jöhet a szaggatás:)
Itt a komoly szakértelem nagyon fontos!
Ne ragadjunk le a hagyományos pogácsa alakú pogácsánál. A modern pogácsa nem kerek, ezt jobb, ha mindenki megfigyeli a képen. Lehet napocska, halacska, hajó vagy akár fa alakú is az a pogi:)
Tepsibe téve (sütőpapírt ne felejtsük el beletenni) egy kis tojással meg kell kenni - ügyesen mindenhol:)
Majd pedig egy kis sajt a tetejére és máris mehet a sütőbe:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése