2009. december 9., szerda

Szívünk rég ide vár......:)

Egész héten lázasan készülődtünk. Néha eljátszottuk, hogy mit is csinál a Télapó (vagy mikor kinek a Mikulás), levelet írtunk neki, elmentünk egyik este a szülőkkel és nagyobb testvérekkel együtt megcsodálni a szépen kivilágított Télapó házát.




Télapó nagyon elfoglalt ezért bár otthon nem találtuk, de legalább tátott szájjal csodálhattuk gyönyörűen csillogó villogó otthonát.:)

Aztán Télapó jóbarátját a hóembert is elkészítettük egyik este Bütyköldénk keretein belül
Rajzoltunk, vágtunk, színeztünk és ragasztottunk. De meg is lett az eredménye.....gyönyörűséges hóemberek mosolyogtak ránk vissza kis idő után:)











Kicsik és kicsit nagyobbak is nagyon lelkesen dolgoztak - közben az ablakunkon már biztosan kukucskált a nagy fehér szakállú Télapó:)




Nézzétek csak! Ágicának milyen szép ki hóembere lett:))


Aztán egyik délelőtt sütni kezdtünk..... nekiálltunk a kis pasikkal és valóságos Mikulásos-sütit alkottunk:)




Volt nagy sürgés, forgás, kóstolás és bele kontárkodás:)






Az apró kezek, gondos munkája meghozta gyümölcsét - nagyon kedves, hosszú fehér szakállú kék szemű télapók készültek. Jaaaa és nagyon finomak voltak:))






Végül elérkezett a Mikulás napja. Minden kisgyermeket egy kedves kis wellcome-ajándékkal fogadtunk a nagy napon. Majd az ádventi gyertyánk meggyújtásával megkezdtük az ünneplést és a Télapó érkezéséig tartó várakozást:)

Egy nagyon finom, igazi mikis- reggelivel kedveskedtünk a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak. Szülők és gyermekek jóízűen falatoztak a mosolygó-szendvicseinkből tojás-hóemberünkből és a mikulásos kuglójainkból.:)








Természetesen a finom étkeket le is kellett egy igazi télies itallal kísérni. Citromos tea, kakaó, tejeskávé szolgált reggeli kiegészítőként amit a gyerkőcök nagy lelkesedéssel fogadtak:)


Ezután nagy meglepetésünk következett.
Szeretettel ajánlottuk a gyerkőcöknek és kedves szüleiknek a "Télapó sapkája" című mesét, melyet a mi előadásunkban láthattak:)
Ezt a mesét garantáltan máshol nem láthatták, úgy is mondhatnám, hogy ősbemutató, komoly premier volt, hiszen ez a mese egy MosolyVáras átdolgozott változata az eredeti népmesének:)









Sok sok móka és kacagás kísérte a bemutatónkat. Őszintén nem tudom, hogy a gyermekeknek vagy szüleiknek tetszett jobban:)









Végül egy kis tánccal mozgattuk meg a kisebbeket:)

Majd a főszereplő vezetésével (aki nem húsvéti hanem egy nagyon bátor nyuszika volt) vezette a gyermekeket bütykölős kis asztalunkhoz, ahol mindenki készíthetett igazi télapós-sapkát magának - pont olyat amiről a mese szólt.)

Ügyeskedtünk, dísztítettünk, varázsoltunk - mint látjátok nem kis eredménnyel:)












Kicsi Vencelnél bájosabb télapós -sapkás Úriembert nehezen találnánk ebben a világban:)

Petike is büszkén feszített Assimmal a csini kis sapkájukban:)








Addig dolgoztunk, amíg mindenkinek nem jutott egy hamisítatlan kis piros sapka:)

És végül, VÉGRE VÉGRE megérkezett Ő:)






Az igazi Télapó!:)
Sőt egy nagyon jó barátját Krampuszka-Barbit is magával hozta:)






Minden ügyes és persze nagyon jó kisgyermekenek ajándékkal kedveskedett:)




Fiúk lányok nagyon büszkén és bátran fogadták a Télapót és nagy örömmel bontogatták az ajándékokat:)






Télapó pedig csak osztotta csak osztotta a sok sok ajándékot, minden gyermeknek személyesen egy kis beszélgetés keretében nyújtotta át a virgácsot vagy az ajándékot attól függően hogy jó vagy rossz gyerkőc volt e a kisember:)


Örömmel jelenthetem be, hogy nálunk csak jó gyerkőcök vannak:)









Természetesen nem múlhatott el ez a nap a csoki tesztelése nélkül:)
Botooonk tesztje szerint igazán fincsi a csoki-télapó:)
Boldog, szeretetteljes, izgalmas és élménydús hetet töltöttünk együtt a családokkal úgy hogy a hét végén az igazi Télapó is megtisztelt minket.:)


Szeretettel várunk jövőre is kedves Télapó, mert mint láttad nálunk csak jó és kedves gyerekek vannak:)
Boldog Mikulás-ünnepet Nektek is!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése