2010. július 19., hétfő

Kísérletezős hét:)

Régen írtam már, de szerencsére beköszöntött a nyár és nagyon sok dolgunk lett. Egymást érik a jobbnál jobb programok és semmit de semmit nem akarunk kihagyni - ezért a kis késedelem.:)
Így aztán drága Gabi türelem!!! (bár, ezt az erényt és sem birtoklom:)) de már itt is vagyok hogy beszámoljak a mi kis programjainkról:)







Ha jól emlékszem, ott tartottam, hogy kísérletezős hétbe kezdtünk.
Ancsa vezetésével ismerkedtünk a színekkel, a víz tulajdonságaival, a jéggel, a gázokkal, buborékkal és még ki tudja mi mindennel.


Élesztő fújta fel lufinkat, buborékokat keringettünk a flakonokban, színeket kevergettünk, újabb színeket varázsolva ezzel.







Közben egyre melegebb és melegebb lett. A vizes programok nagyon jól illettek a kísérletezős hetünkbe, hiszen azt is meg kellett gondosan vizsgálnunk, hogy hogyan viselkednek a gyerkőceink a vízbe:)




Amint láthatjátok a képek magukért beszélnek. :)
Azt gondolom, bátran megállapíthatom, a víz és pancsikolás nagyon kellemesen hat a kis emberkéinkre:)







Miközben a fiúk kiélvezték a nyár apró örömeit, a lányok - mivel nagyon házias, komoly kislányaink vannak - ismerkedvén a mosogatás most még talán több örömet nyújtó folyamatával, lázas mosogatásba kezdtek:)








Természetesen aztán a kollektív mártózás sem maradhatott el:)









Zsombi őrizte a lufiját még a bobon is:)
Így fel tudja fújni az élesztő a lufit - gondoltátok volna?:))




Készítettünk egy helyes kis transzparenst a kéznyomatunkból, aminek készítése közben nem tudtuk eldönteni, hogy maga a mű vagy csak a kicsi kezek befestékezése okozta a nagyobb örömet a gyerkőcöknek:)





Iza arckifejezéséből olvassatok:))




Miután a homokoztunk is egy nagyot, hogy ez se maradjon ki - kirándulásra adtuk a fejünket:)




A sok kísérletezés után, a Koloska szépségeivel ismerkedtünk.






Piknikeltünk, fát lovagoltunk, felmásztunk az erdészházba, kicsit túráztunk a gyönyörű helyen:)














Még erősíteni is volt időnk és erőnk a kis túránk alatt:)






Nagyon szép, izgalmas, sok érdekességet rejtő hét volt ez, aminek végére még a tudományos locsolás művészetét is megtanulhattuk Izától:)

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!Én a Lucának a nagynénije vagyok és csak gratulálni szeretnék nektek mert ez egy igazán nagyon jó hely a gyerekeknek!!!!!!!!!!A Luca nagyon sokat tanult nálatok és mindig emleget titeket.Minden anyukának ajánlom ezt a helyet mert itt nagyon jól érzik magukat a gyerekek ,mindig változatos programokkal várják őket.Ez egy olyan hely ahol soha nem unatkoznak, játszva tanulnak mert itt a kicsik a fontosak!
    Köszönjük és így tovább!!!!!!!!

    VálaszTörlés