2012. december 2., vasárnap

Télapóra várva


Valami volt a levegőben a héten..... Valami nem a megszokott volt. A ködös, esős novemberi hétbe valami megmagyarázhatatlan izgalom vegyült....  Mintha készülődne valami! Vagy valaki!!!!
Állítólag nap mint nap figyel már minket! Nem árt tehát már folyamatosan jónak lennünk, biztos, ami biztos....
Azt mondják a felnőttek, hogy már itt jár a kertek alatt!!!  Időnként hagy itt-ott nekünk egy-egy ici-pici meglepit, egy szaloncukor, vagy pici édesség formájában. Tehát számíthatunk rá, hogy hamarosan betoppan!!!!!! 

 
A héten rengeteget beszélgettünk. Beszélgetéseink témája egyre gyakrabban a fehérszakállú Télapó (vagy Mikulás??) volt, akivel már kellett, hogy találkozzunk, korunkból kifolyólag legalább egyszer!! Nagyon egyikünk sem emlékszik rá, de sok-sok képet láttunk már róla!










Azt hallottuk a Télapóról, hogy csak és kizárólag a jó gyerekeket ajándékozza meg, emiatt mi igyekszünk nagyon jónak lenni!! Pedig ez milyen nehéz!!! 
Például ki tudja azt megállni, hogy amikor a  novemberi ködben, esőben egyszer csak kisüt a Napocska, a gyerkőc-sereg kiszabadul az udvarra , és ne kezdjen el az ember fia-lánya csintalankodni, hatalmas jókedvében a nyelvét nyújtogatni, grimaszolni....





 Azért, hogy kompenzáljuk alkalmankénti "jómagatartásbéli hiányosságainkat" , huncutságainkat, szorgalmasan készülünk a Télapó fogadására. Új és régi Télapós dalokat, mondókákat tanulunk, sokat gyakorolunk!!! Emellett Télapó-táncot tanulunk, és mi mást(?), mint Télapó-tornát végzünk!!!












 Heti sütőcske foglalkozásunkon is havas dolgokat készítettünk: Raffallo egeret, hóembert, meg ilyesmiket....

 








        
          Panka is kétségbe esve szemléli: ez mi akar lenni????






Andris és Réka inkább a franciadrazsé-kóstolásnál maradnának...






merthogy havas kis szörnyecskéink a következők lettek: :))))))))


Várakozásunk alatt elkészítettük még a héten a Télapó sapkáját:





Aztán pedig jóságunkat bizonyítandó: amint kisütött a Nap, szelektív hulladék-gyűjtöttünk újra, közös erővel elszállítmányoztuk a szemetet a konténerekhez...













utána még egy jó kiadós séta is belefért ebédig....










meg persze egy kis össznépi, házi motorverseny is!












Még mondja valaki, hogy nem jók ezek a gyerekek, és nem várják jogosan a Télapót!!!!!

Ha kíváncsi vagy rá Te is, hogy hogyan készülődnek tovább a Mikulás- ünnepélyre, és végül ellátogat-e hozzájuk a Télapó, akkor nézz be hozzánk a Mosoly- és KalandVárba, és minden kiderül!!! 




Szeretettel várunk!!!!!! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése