2014. október 19., vasárnap

Egészséghét



Családi Napközijeink a kezdetek óta hatalmas figyelmet fordítanak a hozzánk járó gyermekek egészségmegőrzésére, immunrendszerének erősítésére, a prevencióra, az egészséges életmódra nevelésre. Kezdeményezéseink mindig pozitív fogadtatásra találnak a gyermekek, és a szülők körében is, főleg, hogy a kicsiket játékos formában ismertetjük, tanítjuk meg az EGÉSZSÉGRE! :)

Ennek jegyében meghirdettük Egészség hetünket, amelynek célja  az őszi megfázásos, influenzás időszak kezdete előtt a prevenció, a tanácsadás a gyermekek nyelvén, hogy vigyázhatnak jobban saját és családjaik egészségére a mozgás, az étkezés révén, tehát az immunerősítés lehetőségeinek bemutatása volt.

Rengeteget beszélgettünk az őszi idénygyümölcsökről, zöldségekről: mi terem a kertünkben? Mit vásárolhatunk a piacon?
Játékos formában ismerkedtünk a vitamindús gyümölcsökkel:











majd pedig a zöldségekkel:












sok érdekes dolgot hallottak az egészséges táplálkozásról, a húsokról, mint fontos fehérjeforrásokról, a vitaminban gazdag gyümölcsökről, zöldségekről, a mértéktelen édességfogyasztás káros következményeiről, amelyek egy kicsit elgondolkozásra késztették a csöppségeket.

 
Ezek után még lelkesebben kóstolgatták akár az eddig "nemszeretem"-kategóriás finomságokat is, majd lelkesen segédkeztek a Gyümölcs-saláta készítésben.














Ha már minden a gyümölcsökről szólt a héten, akkor heti Bütyköldénkben sem alkothattunk mást, mind alma-nyomdával készült remekműveket! :)
(Arról nem szólt senki nekünk, hogy a vitaminbombák kreatív módon másra nem használhatók! :)))) ) 













 


Az őszi megfázásos, náthás-köhögős időszak előtt sok érdekes dolgot hallhattunk óvónénijeinktől-óvóbácsijainktól a mi kedves, drága SÓHOMOKOZÓNKRÓL!!
Azt eddig is tapasztaltuk, hogy nagyon szuper dolog, hogy mi bent is homokozhatunk...


 de hogy ez milyen fontos egészségünk megőrzése miatt, és hogy só van a sóhomiban??????  Hát ezt mi nem tudtuk!!!!! :)









 
És hogy ez a só játék közben gyógyít minket??? Még akkor is segít, ha egy kicsit náthásak vagyunk? És segíti a könnyebb légzést az asztmás  gyermekeknek? És hogy fontos a sok folyadékpótlás játék közben is???



 Háááát, igazán sok érdekes dolgot hallottunk!

Aztán a mozgás fontosságáról is nagyon sokat tanultunk a héten! Úgy gondoljuk, hogy ebben nálunk nincs hiány! :)


 Imádunk tornázni, futkározni, táncolni, csúszni-mászni, ........   és ha mindezt a jó levegőn tehetjük meg, akár egy séta, vagy egy kirándulás keretében, az nagyon szuper!!!!!!


Egészség hetünkön sem maradhatott el a kirándulás! Joci-buszra pattantunk, és irányba vettük a Kiserdőt! Ott jó nagyot sétáltunk, és a séta ugyebár a jó levegő mellett arra is jó, hogy mindenféle kincset gyűjtögessünk!






Gesztenyével, és makkal teletömött zsebekkel indultunk fő úticélunk, a kiserdei játszótér felé!








Ott aztán belevetettük magunkat a mozgásba! :)   Indult a csúszás-mászás, egyensúlyozás, hintázás, és mindenféle jó móka!








 








Kifáradva, kipirulva, de nagyon vidáman indult hazafelé a kis csipet-csapat, annak tudatában, hogy ezen a héten is sokat tett az egészségéért! ;)
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése