2015. április 26., vasárnap

Sóhomis mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy/két Családi Napközi Balatonfüreden, ahol egész éven át körülbelül egy tucatnyi 1-3 éves törpike töltötte mindennapjait.  Ezek a picurkák, amellett, hogy aranyos, okos, édes kis cukiságok, nagyon kreatívak is voltak. Történt egyszer, pár évvel ezelőtt, egy őszi napon, hogy ezek a törpikék alkottak egy csodálatos remekművet, egy kompozíciót, mégpedig gesztenyékből. Annyira jól sikerült , hogy indultak alkotásukkal egy pályázaton, amelyen nyertek is, mégpedig egy fantasztikus sóhomokozót, röviden sóhomit! :)

Ez a csodálatos nyeremény azóta is a Mosoly- és KalandVár egyik büszkesége, Balatonfüreden is elsőként nálunk volt, de országszerte is csak nagyon kevés óvoda-iskola-családi napközi dicsekedhet hasonlóval.  

A sóhomi pillanatok alatt a Családi Napközis  gyerkőcök kedvencévé vált. Nagyon élvezik, hogy télen-nyáron, esőben-hóban lehet homokozni, azaz sóhomizni úgy, hogy közben ki sem kell lépni a házból! :) És ők még nem is értik, hogy ez a kedves "játékszer" mennyire hasznos, mennyire óvja a csöppségek egészségét, miközben ők semmi mást nem csinálnak, csak játszanak benne! :)










És hogy mit is tud a mi kis sóterápiás részlegünk? Merthogy sóhomokozónk már nincs egyedül, szintén pályázati nyereményként sófallal is bővítettük Családi Napközinket, így már valóban sóterápiás részlegről beszélhetünk!



A sóhomokozónk parajdi kristálysóval van feltöltve,. Ez a kézzel bányászott és aprított só, mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól, így városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet imitál. Tiszta klímáját a parajdi só párája biztosítja, melyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be.


 A sóterápia hatásai: A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak a légutakra, légúti megbetegedésekre, idegfájdalmakra, magas vérnyomásra, reumára.




  

 A sótéglákkal elvégzett tesztek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvás zavarai rövid idő alatt csökkenek, illetve megszűnnek, a sókristály rendező erejéből fakadóan. 



 Nem-nem, a sóhomiba nem kell védőfelszerelés, csak a cipőt kell levenni, de ha valaki védősisakban szeretne ott játszani, nos, mint látjátok, nálunk annak sincs akadálya! :)



 
A sóhomiban lehet sütni-főzni, szitálni, építeni.... mindent, mint egy normál homokozóban, csak ez vigyáz is az egészségünkre, illetve segíti gyógyulásunkat!



A gyerekek, miközben az őrölt sóban játszadoznak, folyamatosan felkavarják az apró sószemcséket, mely a légutakba bekerülve kifejtik  hatásukat.

Sóhomokozónkban a gyerkőcök játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket.
 






 
Sóhominkban mindig nagy a forgalom! Amellett, hogy Családi Napközis foglalkozásaink részét képezik a játék a sóterápiás részlegen, "külsős" gyermekek is igénybe vehetik ezt a szolgáltatásunkat!






 
Ha Téged is érdekelne ez a lehetőség, hívj, vagy keress fel minket bátran!
 Az első kipróbálás nálunk mindig ingyenes! :)


Na persze azért ebben a tavaszi időben mi nem csak a benti homokozót használjuk! :)
A héten is rengeteget voltunk az udvaron...


sétálni is volt a csipet-csapat...






 
és egy közeli szépséges játszótérre is ellátogattunk!





Végezetül egy bulifotó az elmúlt napokból! Merthogy abban sem volt hiány a héten! 

Bibó születésnapját is jó alaposan megünnepeltük!

Isten éltessen kicsilány még egyszer, nagyon boldog születésnapot kívánunk!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése