2015. szeptember 6., vasárnap

Hello Szeptember!

Nálunk is becsengettek!!! :)  Azaz új időszak kezdődött Mosoly- és KalandVárunkban. Az ősz nálunk is mindig a nagy váltások, a nagy változások időszaka. Elbúcsúzunk az időszakosan hozzánk járó, velünk vakációzó kispajtásainktól, és a szeptemberben ovit kezdő törpikéinktől.

A hétre is jutott pár búcsúzás: 
Áditól, Rékától és Csillától köszöntünk el:  
Kívánunk nekik minden szépet és jót, boldog óvodáséveket, és várjuk őket vissza hozzánk látogatóba!!












 

Amellett, hogy búcsúzunk, jópár  1-3 éves új Várlakó is érkezett a napokban, akik a beszoktatás időszakát élik meg most nálunk.


Ki Anyukával, ki Apukával, kinek egyszerűbb, kinek kicsit sírósabb-döcögősebb a szülőktől való elválás feldolgozása. Néhány napon belül azonban mindenki túl lesz rajta, és számos, feledhetetlen új élménnyel, és sok új baráttal gazdagodik Családi Napközijeinkben.

 
 







Egyik legfontosabb dolog az új gyerkőcöknek az évszakra szabott Napirendünk megtanítása. Ehhez próbáljuk magunkat következetesen tartani, és nagyon hasznos a későbbiekre (óvoda, iskola) nézve is, ha a picurkáink már ilyen kis korban napirendhez szoknak.
Mikor érkezünk, öltözünk-vetkőzünk, hogy indul a nap...

Gyertyázunk, beszélgetünk, áttárgyaljuk az adott évszak/hónap/időszak eseményeit......    Énekelünk, mondókázunk egyet.

 






Aztán tornázunk....



 









később a torna átmegy már körjátékba, vonatozásba, táncba, éneklésbe. :)

Így aztán mi mindig vidáman indítjuk a napot! :)



 


Délelőttönként vannak a hetente ismétlődő foglalkozásaink, mint pl. :
  •  Barbi angolórája: amikor is zenés, táncos, tornás, nagyon vicces, nagyon játékos módon ismerkedünk az angol nyelvvel imádott tanárnénink vezetésével. Ha nyelvvizsgát nem is teszünk még óvoda előtt, de biztos, hogy számos alapszóval, mondókával, verssel és énekkel megismerkedünk foglalkozásaink révén.
 


  •  Bütykölde, amikor rajzolunk, festünk, színezünk, vágunk és ragasztunk, fúrunk-faragunk, az adott időszakra, hónapra, közelgő ünnepre készítünk valami remekművet.

  • Heti sütögetésünk: itt a konyhai műveletek, sütés-főzés rejtelmeibe vezetjük be apróságainkat, természetesen életkoruknak megfelelő szinten. Nincs is annál nagyobb öröm, mikor a saját gyúrású kókuszgolyót falatozzuk fülig érő szájjal, és ha marad (a legritkább esetben), még a szülőknek is viszünk haza kóstolót saját remekműveinkből!

  • Rendszeresek tornaóráink, zenés-játékos foglalkozásaink, és a nagy-nagy séták a környéken, vagy ha kedvenc játszótereink valamelyikére látogatunk el. 

Aztán jöhet a kötetlen a játék, ami természetesen a legfontosabb még ebben a korban.
 Amíg az időjárás engedi, a nap nagy részét  az udvarunkon töltjük: kint reggelizünk, tízóraizunk, tornázunk, és JÁTSZUNK!!

 







 










Rossz idő esetén bent folytatódnak a programok: 







 









A sok-sok "munka" után még a terítést, és a szépen evést is tanulgatjuk a Családi Napközikben:
Ennek ellenére az étkezések nálunk mindig nagyon vidám hangulatban zajlanak! :)
 



 









Csoda, hogy a sok tudomány után fáradtan zuhan álomba ebéd után a csipetcsapat?? :)


Így zajlanak dolgos hétköznapjaink Családi Napközijeinkben, ahova továbbra is várunk minden új kis Várlakót nagy-nagy szeretettel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése