2015. október 11., vasárnap

Az őszi erdő kincsei

Lassan október közepét írunk, már visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz. Ilyenkor, mikor a fák levelei már szépen sárgulnak és hullanak, Családi Napközink kis csipetcsapata kincskereső túrára indul kis városunk még kisebb erdejébe, a füredi Kiserdőbe.

Ilyenkor is csodálatosan szép az erdő, és ezt csöpp gyerkőceink is rendre megállapítják. És mennyi-mennyi kincset rejt!!! Hogy mit is?

Hát makkot, gesztenyét, tücsköt-bogarat, és szebbnél szebb faleveleket.  Ők pedig nekiállnak ezt mind-mind összegyűjteni!

 

















 A szorgos gyűjtögetés után kirándulásunk fénypontja következik: a télen-nyáron fantasztikus, megunhatatlan nagy kedvencünk, az erdei játszótér!
























A kiserdei játszótér az a hely, amit az óvónénik is legalább annyira élveznek, mint a gyerkőceink!
 Családi Napközink szépséges udvarán is szívesen gyűjtögetnek apróságaink:


















dió, mandula, mogyoró, mindenféle földi jó megtalálható saját kertünkben. Emellett csigák, és mindenféle bogárfajta is gazdagítja , amelyeket előszeretettel szedünk össze, az óvónénik nagy örömére:)




A begyűjtött őszi kincseket, terményeket elrakjuk, és mind-mind felhasználjuk Bütyköldénkben : képeket, festményeket készítünk belőlük, nyomdázunk, ragasztunk a falevelek felhasználásával, gesztenyefigurákat készítünk és dekorálunk, játszunk velük.
 A későbbiekben erről még lesz szó! :)


Lessetek be hozzánk a jövő héten is, amikor egyéb őszi elfoglaltságainkról olvashattok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése