2016. december 18., vasárnap

Advent

Szépen, nyugodtan telnek az adventi hétköznapok Mosoly- és KalandVárunkban. Persze azért a gyerekek is készülnek a maguk módján a legszebb ünnepünkre!

Minden héten meggyújtjuk mi is a megfelelő gyertyát az adventi koszorúnkon, és a gyertyafény mellett rengeteg karácsonyi dalt, verset, mondókát tanulunk.


 

 


 



De a naaaaagy beszélgetések arról is szólnak télidőben, ebben a megfázásos időszakban, hogy mennyire fontos egészségünk megőrzése.


Mi, a Mosoly- és KalandVárban nagyon sokat teszünk ezért:  heti rendszerességgel  jógáznak Dórival, amely során testileg-lelkileg megtisztulnak az apróságaink.



 

 


 











Nagy tornaóráinkon labdákkal, kötéllel, karikákkal dolgozunk a mozgásfejlesztés érdekében, bár ők ebből csak a szórakozás-részét érzik! :)

 


 

 











A náthás, megfázásos időszakban különösen hasznos házi sóhomokozónk, amely kíváló hatással van légzőszerveikre. Az apró szemcséket játék közben felkavarva, a sópárát belélegezve tisztulnak légutaik, erősödik az immunrendszerük.



Márpedig alig van viccesebb dolog, mint bent, a meleg szobában homokozni! Vagyis "somokozni!"  Meg is tesszük minden nap!

 




 



 




 Na persze, egészség ide, vagy oda, azért nem csak sportolásból állnak mindennapjaink! :)

Rengeteget játszunk...


 






 







 




 

 





"sütkérezünk"...


 énekelünk és táncolunk...












közösen olvasunk...

 

 




levegőzünk...










és ha már meguntuk az udvari huncutkodást, bemegyünk a jó meleg termekbe, és bütykölünk valami karácsonyit! ;)


 




Mindenkinek ilyen boldog, vidám karácsonyi készülődést kívánunk! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése