2018. november 18., vasárnap

A játék


Nagyon sok fontos dolog van egy MosolyVáras kis bölcsis életében, de egy dologban azonos minden tevékenysége. Tudjátok mi az?
Az egyetlen, kulcsfontosságú dolog  a JÁTÉK.
Ez a legfontosabb tevékenysége a MosolyVár-lakóknak. 

Ezért törekszünk arra, hogy minden tevékenységünket a játékosság hassa át, amin keresztül a gyermekek ismerkedhetnek a világgal, a szokásokkal, tevékenységek hadával, világban zajló eseményekkel, a tárgyak különféle tulajdonságaival, és a közösségi élettel. 


 Ha úgy tetszik, a játék egy út, a gyermekek legfejlesztőbb tevékenysége, melyen keresztül testileg, érzelmileg, értelmileg, szociálisan fejlődik, út a kreativitása fejlődése, a nyelvi képességek kibontakoztatása felé. A játék valójában egy komoly tanulás, ami fejleszti a kreativitást, leleményességet, problémamegoldást, képzelőerőt.
Freud óta tudjuk, hogy a játék képes arra, hogy rajta keresztül feldolgozzunk kellemetlen eseményeket, helyzeteket, megélhessük általa vágyainkat. A játék kiváló stressz oldó hatással is bír.
És mégis különbség van játék és játék között!
Az előbbiek tudatában, és tudva azt is, hogy a gyermekek legtermészetesebb tevékenysége a játék maga, kiemelten fontosnak érezzük, hogy a MosolyVárban a kis bölcsiseink megtanuljanak játszani, játékon keresztül kijátszani érzéseket, élményeket és legfőképpen ahhoz szeretnénk őket hozzásegíteni, hogy megtanuljanak szeretni játszani. Mert bizony ezt is tanulni kell! Legyen egy életre szóló pozitív kötődésük a játékhoz, mely majd átsegíti őket a nehéz helyzeteken. 


Hűséges olvasóinkként vagy éppen gyermekeiteket hozzánk járató gyakorló szülőként, biztosan észrevettétek már, hogy a MosolyVárunkat egy meghitt, családias, melegséget sugárzó, szeretetteljes, jó kedélyű légkör hatja át, melynek segítségével a gyermekeitek játéka igazi élményt adó tevékenységgé válik, önfeledt játéka pedig személyiségépítővé. 






Ez az a plusz, aminek segítségével ez a játék, az a játék lesz, ami egy életre szóló támaszt is nyújthat majd pozitív élményekben, érzésekben elraktározva a gyermek személyiségében. Ez a MosolyVár nagy titka, melyen keresztül a játék hatalma kinccsé válik bölcsődéinkbe!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése