2019. február 16., szombat

Februári hétköznapok Bálint-nappal

Az elmúlt hetünkben a farsangi élményeinket próbáltuk feldolgozni: újra és újra átbeszéltük a múlt heti eseményeinket, megemlegettük a jelmezes felvonulást, a fergeteges lufi-bulit, és mindent ami erre a vidám időszakra emlékeztetett minket. Folyamatos volt a zenebona, a tánc, móka, kacagás...







Aztán szépen visszatértünk a téli, cseppet sem unalmas hétköznapokba:
 angoloztunk egy jót Barbival:











 napi, heti programjaink folytak a saját medrükben, miközben folyamatosan igyekszünk Apróságaink immunrendszerét erősíteni: mindig így vagyunk ezzel, de különösen aktuális ez a téli, influenzás, megfázós időszakban.


Naponta tornázunk,ezenkívül  hetente van nagy tornaóránk: karikákkal, labdákkal, kötéllel, ejtőernyővel ügyeskedünk.

Dóri jógaóráján vigyázz testi-lelki egészségünkre, Olivér minden csütörtökön esni (is) tanít bennünket a judo-foglalkozásokon.






 
Mezítlábas ösvényünk a talpizmaink erősítésén túl fejleszti a talpi érzékelést, felpezsdíti vérkeringésünket, és még az egyensúlyérzéket is javítja!








Sóhomokozónkban télen-nyáron nagy élmény a játék. Szuper dolog, hogy bent, a szobában homokozhatunk, vagyis inkább somokozhatunk a téli időszakban. 
 

Az már csak hab a tortán, hogy a só számos jótékony hatása mellett tisztítja a tüdőnket, hörgőinket, segíti a letapadt váladék felszakadását, meggyorssítja a gyógyulást légúti megbetegedések esetén, erősíti az immunrendszert. A játék során felkavarjuk a sószemcséket, amelyek a légutakba jutva fejtik  ki jótékony hatásukat.


Ami még nagyon jót tesz, és nem csak az egészségünknek, de a hangulatunknak is: a napi levegőzés . Ebben a csalóka időben is kimegyünk minden nap, és élvezzük a saját játszóterünk nyújtotta szórakozási lehetőségeket.







Na, de azért a kulináris élvezetekről sem mondunk le: minden héten készítünk valami finomságot mosolyvári "cukrászműhelyünkben". A héten túrófánk volt a közös szerzeményünk, amely pillanatok alatt el is fogyott.


Mi nem Valentin-, hanem Bálint napot ünnepeltünk a héten! Két kis Bálintunkat köszöntöttük meg névnapja alkalmából. Isten éltesse még egyszer kis szívtipróinkat!


A "programmentes" időszakainkban átadjuk magunkat a kötetlen játéknak, ez egyike a legeslegfontosabb hétköznapi teendőinknek!
 Ha nem hiszitek, járjatok utána!!!



























 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése