2019. december 2., hétfő

Jó levegőnk titka: a párologtatás


A gyerekek ilyenkor a fűtési szezonban gyakran köhögnek a száraz levegőtől. A levegő ideális páratartalma 40-70% között van. A helyes párologtatás erősíti sóterápiánk hatékonyságát is. 


Alacsony páratartalomról akkor beszélhetünk, ha a helyiség levegőjének relatív nedvességtartalma 40% alatti.A 40% alatti páratartalomnál mondhatjuk azt, hogy a levegő száraz, a nedvesség utánpótlása, párásítás szükséges az egészségmegőrzés szempontjából.




 Az olyan, hagyományos párásítási módszerek, mint a nedves ruhák kiteregetése, vagy a radiátorra akasztható párásító edény általában kevésbé hatékonyak, a páratartalmat nem emelik kellő mértékben és nem biztosítják az állandó nedvesség szint fenntartását.

Meglepő lehet, de a gyerekszoba levegőjének minősége is befolyásolja, hogy a fejlődő szervezet milyen gyakran lesz beteg illetve, hogy milyen légúti betegségek alakulhatnak ki nála a későbbiekben. Egy párásító berendezés vagy diffúzor használata, segít az optimális páratartalom biztosításában, így jobban megvédheted a gyermeked egészségét, megelőzöl vele egy csomó betegséget és később még a tanulására is jó hatással lesz.

Egy kedves Anyukának köszönhetően párásító berendezéseket kaptunk ajándékba, ez lett a prevenciónk újabb katonája.

Elkészültek téli dekorációink is...


így már téli hangulatban kezdjük az év legszebb hónapját.

Testedzéssel... azaz jógával...





 



 egyensúlyfejlesztő, és  ügyességi feladatokkal...


 





 











sok-sok-sok tánccal készülünk a közelgő ünnepekre.


 



 Mikulás-hetünk programját megtalálhatjátok itt a blogon, és honlapunkon is! 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése