2010. április 17., szombat

Második húsvétunk:)

Nagy szerencsénkre az előtte levő két nap esőzéseit kicsit megtorpantva megérkezett a várva várt húsvéti ünnep a MosolyVárba is. Már egy hete készültünk rá, énekekkel, dalokkal, játékokkal, nyuszi-csalogatóval és persze locsolóverssel:)
Tojás-fánk csábítóan terült szét asztalunk főhelyén.
Barkáink egyenesen a Bakonyból érkeztek, hála ezért Bea párjának Zsoltinak :) - innen is köszönjük neki!


Gabi a szép nap reggelén egy kis húsvéti zenés meglepetéssel készült a MosolyVári gyermekeknek és egyúttal bemutatkozott a szüleiknek, hiszen ettől a hónaptól már ő tartja heti egy alkalommal kedd délelőttönként a zenés, énekes, dalos, népi jellegű "foglalkozásokat" a MosolyVárban:)
Miután zenélgettünk, énekelgettünk, és pacsirtákat meghazudtolóan hirdettük a húsvét szép ünnepét énekszóval a gyermekeket Gabi átváltoztatta nyuszikáva:)









Szerintem nagyon csinos kis nyuszmuszaink lettek:) Tanúim a képek - nézzétek csak....:)


Mivel mindent beleadtunk ebbe a kis dalos játékba ideje volt egy kis falatozásnak:)






Húsvéti terített asztal várta a kicsiket és a kicsi nagyobbakat, hogy az éhes pocakokat megtömhessék a kis lakók és meghívott vendégeink.






Húsvéti kalácsunk Laci műve - akinek már olyan sokszor köszönhettünk meg finomabbnál finomabb péksüteményeket és mindenféle finomságot. Most sincs ez másként sokszor pusziljuk lelkes és nagyon eredményes munkájáért:) - Láttad Laci - ezt zölddel írtam - csak Neked:)

Ahogy telítődtek a pocakok úgy lett egyre vidámabb az amúgy is nagyon kellemes hangulat. Réka egyenesen kukucsost kezdet játszani, nyuszi-anyukája ölében:)
















Amíg kis nyuszikáink falatoztak, mi gondosan előkészültünk a meglepetésünk egyikével:)






Két kisebb nyuszis történettel kedveskedtünk ezen az ünnepen a hozzánk ellátogatóknak. Az egyik mese arról szólt, hogy az okos sünik hogyan járnak túl a gőgös nyuszi eszén. A második mesénk főszereplője már egy kedves kis nyuszi volt, aki a gyerekeknek festi a tojást nagyon lelkesen, amíg aztán egy véletlen kapcsán csuklani nem kezd. És hogy a nagy csuklástól ne törjenek össze a tojások, a gyerekek segítségét is igénybe vette. :)








Jaaa és ha valakinek lennének kételyei akkor annak elmondom, hogy a gyerekek segítettek, jöttek, láttak és győztek - a tojások meg mind megmaradtak és a betévedt róka is visszavonulót fújt:)





Mindenezek után nagyon jól esett egy kicsit bütykölgetni. Fakanálnyuszikákat készítettünk:)


Aki nagyon ügyes volt meg is táncoltathatta:)

Kaptunk erre az alkalomra egy másik nagyon kedves ajándékot is. Botikáék, illetve az ő anyukája és apukája már többször meglepett minket tortával, finom süteményekkel ünnepeinken. Most is így volt - kaptunk egy gyönyörű tortát, nyulakkal, réttel, tojásokkal, csibékkel:)
Örömünk azonban nem lehetett önfeledt, hiszen éppen ezen a napon került be Botond egy makacs vírusnak vagy baktériumnak (vagy talán mindkettőnek) köszönhetően a kórházba. :(





Miközben a tortát falatoztunk és megállapítottunk hogy Gabi és Tibi nagyon tehetségesek ebben is:) sokat gondoltunk Botikánkra és mindenféle jót és szépet kívántunk neki:)

Biztos vagyok benne, hogy ez is segített abban, hogy javult a kis Boti állapota, és mára már újra itthon van.
Remélem hamarosan újra köztünk lehet és nagyokat játszhatunk még együtt!
Sok sok puszi Neked Botooo:))













Tortázás után tojáskeresgélésbe fogtunk, hiszen a nyuszika csak erre-erre ugrándozott már a napokban is. Találtunk is sok apró csokitojást és ajándékokat meg nagyobb nyulakat:)



Délelőttünk végére megérkeztek az élő nyuszik is és ahogy a múlt évben is, most is vittek mindent:)
Simogattuk, etettük őket:)
Apró kezek kényeztetésére a kis fehér nyuszókák örömmel tartották oda hátukat:)
Bízom benne, hogy mindenkinek szép és vidám húsvétja volt!
Húsvét hétfőn pedig remélem minden fiú tette a kötelességét és a kislányokat (no meg a kicsit nagyobbacskákat is) meglocsolták.
Mégse hervadjunk már el fiúk....:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk ott, az a kalács fantasztikusan néz ki! Ebből kaptam a kóstolót? Mert az finom volt nagyon!
    Köszönjük hogy gondoltatok ránk is!
    És hamarosan nem is tudtok majd szabadulni Botooooo-tól! :)
    Pussz: Gabi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm az elismerő szavakat,ha tudnék én is zölddel írnék!Szóval,örülök,hogy sikert aratott a kalács,így már megérte a korai kelés! :)
    Folyt.köv.Gyereknapon!
    Laci

    VálaszTörlés