2011. január 23., vasárnap

Visszapillantás 1.

Ma, ahogy száguldoztam az autópályán hazafelé végig szembe tűzött a nap.
Olyan finom melegséggel árasztott el, hogy amellett, hogy kedvem lett volna a napfürdőben egyet aludni, (ami lássuk be ha vezetek, nem túl kivitelezhető, és nem is túl szerencsés:)) boldogan gondoltam vissza az elmúlt nyárra, és szépen sorba vettem, miről is fogok Nektek ma írni.
Mert, ahogy megígértem, minden hétvégén itt leszek és írok:)
Mindenekelőtt köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat, a gratulációkat a "feltámadásomhoz", és a kommentelőknek a lelkes és kedves hozzászólást.:)
Valahol ott hagytam még a nyáron abba, hogy minden hétre terveztünk valami, ahogy már megszokhattátok tőlünk. Ügyes, tehetséges, kreatív kis csapatunk éjjel nappal azon dolgozott, hogy a nálunk nyaralgató gyerkőcöknek minél több és izgalmasabb élményeket nyújtsunk:)
Egy megdöbbentő kép: Nyár derekán, még Réka sem igazán érte fel az asztalt:)

Ancsa és Szilvi vezetésével a heteink megteltek izgalmas programokkal, minden korcsorportnak, külön-külön megfelelő, csábító, napi feladatokkal.


Így történhetett, hogy Lucának édes elefántfüle nőtt:)
Míg a nagyobbak éppen a Balcsinál nézegették szépséges tavunk állatkáit, aztán hazafelé megpihentek a Kiserdő játékain.:)






Természetesen a fúrás-faragás, bütykölés sem maradhatott ki egyetlen hétből sem. Ezen a képen éppen tésztából fűzéssel, festéssel, ragasztással a gyerekszobákat díszítő csodákat varázsoltunk:)



Mindenki koncentrált és igyekezett - emlékeztek a művekre?:)








Komoly munka volt, ami ha az eredményeket nézzünk, nagyon megérte a fáradságot:)





Aztán persze a nyár hűvösebb napjait felhasználtuk a régi, megunhatatlan (még időszámításunk előtti - vagyis még az én gyermekkoromból való:))játékok felelevenítésére. Volt itt fogócska, bújócska, csendkirály....stb...stb:)





Kincseket is keresgéltünk, ha az időjárás morcosabbra fordult...jaaaa és találtunk is:)







Zsákban futottunk a kihívás hetén, és megmérettük magunkat minden agyafúrt dologban:) természetesen érmekért - nem ám csak úgy:)



A bujkálást a kicsik Ancsa irányításával jobban élvezték, mint bármi mást:)

Igyekeztünk a családias programokkal az otthon melegét nyújtani a gyerkőcöknek. Ahogy a papa és apa csinálja - vertük a szeget a fába ha úgy adódott versenyezve is:)





Megállapítottuk: nagyon ügyes fiaink vannak - már most jobban áll a kezükben a kalapács, mint a mienkben:)




Természetesen nagy kirándulásokat is szerveztünk, többek közt a közeli Koloskába, ahol a pikniken kívül a hegyoldal megmászása, a kicsi tavacska felfedezése, az erdei utak végigjárása, a kidőlt fákon való egyensúlyozás jelentett nagy kihívást és élményt nekünk:) Mindemellett igyekeztünk a természet szépségeire is felhívni a gyerkőcök figyelmét és arra, hogy óvjuk és védjük azt ami a mienk itt ebben a kis városban:)

Még felsorolni is sok, mi minden fordult elő nálunk a nyáron.
Bevallom becsukott szemmel válogattam találomra a sok kép közül....:)
Amolyan nosztalgikus felidézésre....:)
Csoportmunkák, buksi összedugások, nagy játékok és sok sok nevetés jellemezte a nyarunkat:)


Aztán persze a napi dolgaink, mint a mászófalunk megmászása, a nagy homokozónkban való játék, a fürdések, motorozások, hintázások, futóversenyek, focizások stb. sem maradhattak el és így ezek is színesítették a napjainkat:)









Barátságokra, lányos dumcsikra, ismerkedésekre is maradt azért idő.










Sütni-főzni sem felejtettünk el....ha éppen nem 40 fok volt árnyékba, azonnal kutyultunk valami finomat és az apró kezek, máris fantasztikus finomságokat készítettek:)


Most jut csak eszembe igazán mennyi minden volt még, ami lássuk be ilyen későn, már biztosan kimarad mai beszámolómból, de egy hét múlva innét folytatva még egy visszapillantás erejéig biztosan sort kerítek rájuk. :)


Gyönyörű nyári -esti Balcsis képpel búcsúzom, hogy mindenki felidézhesse egy szép emlékét az elmúlt nyárról:)
Biztosan nem csak nekem van ilyenem:)

3 megjegyzés:

  1. De jó volt nézni a képeket, és olvasni téged! :)
    Vároma többit is... Már csak pár napod van a következő beszámolóig!

    VálaszTörlés
  2. Most ébredtem. Veled/Veletek keltem. Jó volt! Sok ilyet kívánok magamnak még! Értem már,az örök mosolyt az arcodon, most még én is vigyorgom.:) Ha hétvégén segíthetek, hívj fel!
    Sikeres napot Nektek! Csabi

    VálaszTörlés
  3. Tudom Gabcsim tudom:) Már készülök:)Tibiurad, fantasztikus munkát végez - millió puszi érte!Légy rá büszke!:)

    Köszi Csabi, de még mindig nem tudom mi lesz a hétvégén, még az is elképzelhető, hogy csúszunk. De köszönöm a lelkesedést. Megaztán ami késik nem múlik, csak kicsit várni kell rá...nk.:)

    Kata

    VálaszTörlés