2013. május 28., kedd

MosolyVári Bütykölde




 A tavaszias nyár - amely napjainkban már-már megint őszbe hajlik- beköszöntével kevés szó esett  benti programjainkról. Pedig akad belőlük bőven! Lássuk csak:

Kisebbek és nagyobbacskák is nagyon szeretik a zenés foglalkozásokat: Helga gitárjátékát énekkel, tapssal, és egyéb zeneszerszámokkal kísérik. Napi programunk az ének, a zene, a tanult dalok ismétlése, újak tanulása.



Ugyanilyen fontos program a rendszeres reggeli "összeülés", gyertyázás, mondókázás, a sok-sok beszélgetés.



A gyerekek számára nagyon fontos a mese, és még szerencsésebb, ha ezt a szemléltetés kedvéért bábjáték is kíséri. Néha maguk a gyerekek is szerves részeivé válnak a történetnek, főleg mikor egy-egy szereplőt megragadva - a bábjáték közben - eltűnnek vele játszani! :) 







Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a gyermekek már ilyen kicsi korban megszeressék az olvasást, a könyveket. Nálunk rendszeresen forgalomban vannak a különböző mesekönyvek, lapozgatják, nézegetik azokat, sokat olvasunk nekik, és többen már ők maguk is "olvasnak" társaiknak. Ezt a közönség érdeklődéssel hallgatja!





 De természetesen az anyai teendők előtérbe kerülnek, ha egy-egy mese közben sürgősen pelenkázni kell...... a macit. :)

 Roppant fontos egészségünk megőrzése érdekében a nálunk egyedülálló sóhomokozó +sófal együttes, ahol játék közben, a sópárát belélegezve tisztulnak légutaink, amely nagyon jól jön különösen a téli, de ilyenkor is a náthás, allergiás időszakban. Na meg hogy esőben is tudunk bent "somokozni"!!! Ez pótolhatatlan érdem!
  
És akkor a mosolyvári Bütykölde:

Évek óta programunk szerves része a bütykölés, a gyerkőcök kézügyességének, kreativitásának fejlesztése. Kézműves foglalkozásainkon rajzolunk, festünk, vágunk, ragasztunk.....  és csodálatos alkotások kerülnek ki a kezünk alól, amelyek később vagy Családi Napközink dekorációjául szolgának, vagy otthon, a szobánk falát díszítik.:)




Természetesen mindig nagyon aktuális, az évszaknak, időszaknak, közelgő ünnepnek, vagy eseménynek megfelelő műveket készítünk.


Így mostanság gyönyörű tavaszi virágok és madárkák kerülnek ki a kezünk alól! :) Nézzétek csak!
















És ebbe a nagy munkába csöppent be hozzánk a héten  Dávid, akit ezúton is szeretettel köszöntünk !

Érezd jól magad nálunk nagyfiú!! :)






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése