2013. május 6., hétfő

Legyünk mi is mentősök ?!

Elérkeztünk hát ahogy ígértük beszámolónk második részéhez, amikor elmeséljük, hogy mi történt velünk a Heliporton és a mentősöknél!

Hát az úgy volt, hogy...ezúttal Jocibusz gördült be Családi Napközink udvarára, megkérve minket, hogy foglaljuk el helyeinket, és kirándulni megyünk!!!! Két részre oszlott a kis csipet-csapat, egyik fele már ugrott is be a buszba, és a mentőállomás felé vette az irányt. Megérkezve tátott szájjal csodáltuk meg a hatalmas, gyönyörűséges, és egyben félelmetes sárga csodát, a mentőhelikoptert!

A gyerkőcök először csak nagyon óvatosan közelítették meg a nagy "madarat",  de lassan-lassan közelebb merészkedtek hozzá.
Épp beszálláshoz készülődtek gyerkőceink a csodamasinába, amikor az hirtelen riasztást kapott, azonnal indulnia kellett egy balesethez.

Gyorsan távolabb kellett mennünk a helikoptertől, de még így is egészen közelről csodálhattuk meg, ahogy a sárga csoda felszáll!!


Fantasztikus élmény volt, és felkavaró! 
Szinte kapaszkodnunk kellett, hogy fel ne kapjon minket a szél amit oda kavart nekünk!! :)
Fájó szívvel vettünk búcsút a nagy madártól, de szerencsére a helyszínt nem kellett még elhagynunk!!!




Kihasználva, hogy a mentőhelikopter "nincs otthon", és mi mégis ilyen helyen lehetünk, ugráltunk hát egy kicsit a szállító rámpán!!!
Nem sokan próbálhatják ki ezt, úgy gondoljuk!!!
Pedig mekkora élmény!!! :)))) A legszebben mi tudunk táncolni a mentőhelikopter helyén - azt hiszen ezt bátran vállalhatjuk:)













Átsétáltunk ezután a Heliport másik oldalára, ahol a füredi mentőállomás található. Itt újabb izgalmak vártak ránk, ugyanis egészen közelről, kívülről-belülről is megcsodálhattunk egy mentőautót úgy, hogy szerencsére betegek sem voltunk!!! :) Hát ez megint jó mókának ígérkezett!!







Gyorsan beszállt a kis csapat a mentőautóba, és kezdetben megilletődve, majd egyre merészebben szemlélte meg a felszerelést, kipróbálva, megtapogatva mindent, amit csak lehet!








Fél füllel meghallhattuk a mentősbácsi előadását, ami ugyan nagyon érdekes volt, kérdeztünk is sokat, de.......
 minket igazán a "kézzelfogható", és most büntetlenül kipróbálható dolgok jobban lekötöttek!





Ennyi új információ, és élmény  hallatán gyorsan kellett még egyet futkároznunk és frizbiznünk a szomszédos Aquapark területén:





majd fáradtan rogytunk le egy kis tízórai az útpatkára, hogy még egyszer átbeszéljük a sok-sok új dolgot, amit ma délelőtt hallottunk és láttunk a mentősöknél!



A sok izgalom, és a napsütés, jó levegő hatására teljesen kipurcant kis csapatunk elcsigázva tért vissza második otthonába, a Mosoly- és Kalandvárba, hogy egy gyors ebéd után azonnal mély álomba zuhanva a mai nap élményeit feldolgozva mentőhelikopterekről, és mentőautókról álmodjon!!!


Ezúton is szeretnénk megköszönni a balatonfüredi mentőállomás és Heliport minden dolgozójának azt a fantasztikus élményt, amelyben gyerkőceink részesülhettek!!!!

Tartsatok velünk továbbra is, jövő héten elmesélem, milyen volt, amikor tűzoltóink tűz nélkül is házhoz jöttek!!!  :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése