2013. szeptember 2., hétfő

Nyárbúcsúztató hét

A héten már minden porcikánkban éreztük, hogy ez a napsütés, már nem az a napsütés! Valóban búcsúzik a nyár, amit sajnálunk is, meg nem is..... Gyönyörű 3 hónap van mögöttünk: rengeteg közös programmal, élménnyel, új barátokkal..... de semmi bajunk nincs az ősszel sem!! Olvassátok csak hogy zajlott Nyárbúcsúztató hetünk a Mosoly- és KalandVárban!


Évszakváltásra készültünk egész héten: sok-sok játékkal, tánccal, zenével, mókával!
Elkészítettük az Évszakok táblánkat, megbeszélgettük hogy következnek az évszakok egymást után, majd átvettük a hónapokat szépen sorjában, és átbeszélgettük melyikről mit kell tudni, ki melyiket szereti.... 
Évszakok társasjátékot is készítettünk, amelyre gyönyörűséges színeket válogattunk össze, utána jó móka volt a játék a saját gyártású társassal!

















Persze rengeteg időt töltöttünk a jó levegőn is: kihasználtuk a már nem túl meleg, ám de éppen pont jó időt : motorozásra, fára mászásra, és egy kis rosszalkodásra!


Két jó testvér egy motoron is elfér....


vagy egy kerékhintában..... ha akar! :)





Közben elkezdtük az őszi betakarítást is..... gyűjtöttünk mindent, amit találtunk az udvaron!!

Ki a faágakon lógott, ki a hintán....












Kicsit már őszi hangulatban és öltözékben, de az udvaron, a gyönyörű napsütésben készítettük el egyik legkedvesebb sütinket: a kókuszgolyót!!!!


Szorgalmasan dolgoztak a kicsi kezek: kevertek, gyúrtak.... és legfőképpen kóstoltak!!! :)

Heti Bütyköldénkben a korábban összegyűjtött szebbnél szebb kavicsokat festettük meg az ősz színeire.                                                                                               (A tengerkék annyira nem passzolt a képbe, de mit tudunk tenni, ha a legtöbb fiúnak az a kedvenc színe?????)





Barbi angolórája is valahogy már olyan őszi hangulatú volt:     barna medve.... barna gitár   .... :)  De azért imádtuk!!!


 A tízórainkban is megjelentek a nyárutó ízei: szőlőt falatoztunk!!! Valahogy azt szerencsére minden kisgyerek szereti!!

 
 Aztán volt a héten még mindenféle kincskeresés, aztán a megtalált darabokból  puzzle összerakás ....

nyomkövetés ......






és az elmaradhatalan ejtőernyőzés!!! :)

 Szülinapost is ünnepeltünk újra! Kicsi Pankánk két éves lett! 
 Boldog szülinapot kívánunk!!!

 


 A héten nem csak a nyártól, hanem sok kicsi társunktól is búcsút kellett vennünk: elköszöntünk Katától, Kristóftól és Csanádtól,

 
 és a mosolyvári négyes fogattól, a nagyfiúktól, akik pár napon belül már az óvodát kezdik:

Drága Simi, Bende, Lacus, Gergő !! 
Minden jót kívánunk Nektek, nőjjetek nagyra, legyetek továbbra is ilyen kis rosszcsontok, és emlékezzetek ránk mindig nagy-nagy szeretettel, ahogy mi is rátok!  
Várunk vissza titeket ! :)


















 Így ért véget tehát a nyári Vakáció a Mosoly- és KalandVárban, de természetesen továbbra is,  egész évben folyamatosan, nagy-nagy szeretettel várjuk a régi és új kis lakókat, és minden érdeklődőt Családi Napközijeinkbe, ahol szeptembertől további izgalmas programokkal készülünk !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése