2016. október 15., szombat

Immunerősítés MosolyVár módra, sok-sok mosollyal


Ebben a párás, reggelente már ködös, de néha csalóka-napsütéses, egyre hidegebb időben különös gondot kell fordítani az apróságok egészségmegőrzésére. Kikerülhetetlenek a kisebb megfázások, ezáltal a rendszeresen folyó orrocskák, tüsszögések, de hogy komolyabbá ne váljon ez a "még nem betegség", nagyon fontos, különösen az őszi-tavaszi időszakban a picurkák immunerősítése is.

Ebben Családi Napközinknek is nagy szerepe van, hiszen hétköznapjaik nagyobb részét nálunk töltik a gyerekek. A magunk módján, és lehetőségei szerint mindent megteszünk ennek érdekében.

  • Nagy gondot fordítunk a gyermekek napirendjének kialakításakor a rendszeres, és egészséges táplálkozásra : heti étlapjukat előzetes egyeztetés alapján alakítják ki a szakemberek, akár egyedi igények figyelembevételével. A tízóraik, uzsonnák rengeteg gyümölcsből, magas rost-, és ásványi anyag tartalmú termékekből állnak.
 
Heti sütögetéseink során is előnyben részesítjük az egészséges finomságokat: zabkekszek, gyümölcs-saláták gyakran szerepelnek kis kuktáink repertoárjában. :)

 






 







 Még a babakonyhában is vitamindús étkek készülnek! :)



  • A második nagyon fontos dolog: naponta legyenek a gyerkőcök a szabad levegőn. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, Családi Napközijeinkben abszolút ennek a hívei vagyunk. Jó idő esetén nagy sétákat teszünk a környéken, ellátogatunk a város különböző játszótereire, gyűjtögetünk mindenfélét: különösen ez az időszak alkalmas arra, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb kincsekre vadásszanak a törpikék az őszi erdőben, de akár az udvari bokor alján. Színes falevél, csiga, kavics, termények, madártoll, jöhet minden!! Összegyűjtött kincseik nagy részét heti Bütyköldénkben rendszeren hasznosítjuk! :)



 Ha nem túl kedvező az időjárás, de mégsem esik,  a saját játszóterünkön akkor is levegőzünk minden nap, legalább egy kicsit. A hinták, a motorok, a mászó elemek, a trambulin, a csúszda - jól beöltözve- egész évben hasznosítható, jó barátaink! :)






Nem beszélve a Családi Napközi udvarán található mandula-, diófáról, mogyoróbokorról! Napi programunk a beérett termések összegyűjtése, törögetése és elfogyasztása! Nem csak finom, de egészséges is!!! Mi ezzel is immunerősítünk! ;)






  • Rendszeres programunk a sport. Űzzük télen-nyáron, kint és bent is. A rövid torna napi programunk része.....













de hetente egyszer nagy tornaórát tartunk: karikákkal, kötelekkel, labdákkal, kígyóval...

























Testi- lelki egészségünk megóvását szolgálja Dóri jógaórája is. (amelyről hamarosan részletesebb bemutatót olvashattok.)







Illetve nálunk még az angolórák is rengeteg mozgással: tornával, tánccal, (na, meg nevetéssel!) járnak, erről Barbi gondoskodik szerdánként.











  • Nagyon fontos immunerősítő még a sok-sok nevetés, mosolygás.  Ebben nálunk sosincs hiány! :)










 



 
  • Sóhomokozónk, sófalunk szintén nagyon jó szolgálatot tesz egész évben, különösen ebben a náthás, megfázásos időszakban.

 
Nagyon ügyelünk arra, hogy minden gyermek, minden nap játsszon itt egy kicsit, mert nagyon-nagyon hasznos az egészségmegőrzés érdekében, hogy a sókristályokat felkavarva és belélegezve erősítsék tüdejüket, tisztítsák a légutaikat, űzzék el a náthát! :) Asztma, allergia esetén különösen ajánlott a nálunk is fellelhető sóterápiás lehetőség! 

(Rövidesen erről is olvashattok nálunk részletesebben.)



















  • Lényeges, hogy a kisgyermekek sokat pihenjenek, aludjanak még ebben a korban. Tapasztalatunk szerint a hozzánk járó gyermekek nagyon jó alvók! :) A rengeteg program, és élmény hatására, amit nap mint nap szereznek, a délutáni alváskor sem kell sokat ringatni őket! 
 




 Fentiek ismeretében mindenkinek egy kellemes, betegségmentes, vitaminokban, sportban, kirándulásokban, és nevetésben gazdag őszt kívánunk! :)




   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése