2018. március 11., vasárnap

Mezítlábas ösvényen át a tavaszba!

Elmúlt hetünk már igazi télből a tavaszba időszak volt. Hihetetlen volt a hét eleji -15 fok után, amikor napközben még a hóban játszottunk....


 


 
 



 






hogy a hét utolsó "munkanapján" verőfényes napsütésben, +15 fokban sétáltunk, motoroztunk.


 
 




 




 
 







Az átmeneti időszakban pedig mi történt? Hát megint csak sokat sportoltunk!
Szépen visszatértek Apróságaink a nagy vírusok után, de továbbra is nagyon vigyázunk az egészségükre! Tesszük ezt napi kis, és heti nagy tornaórával...


 




 










 
heti rendszerességű gyerekjógával...



 

 


judoval, sóhomokozással....


 

 










de rendszeresen "sportolunk" Barbi játékos, zenés, táncos, sokat nevetős angol óráin is.

 
 







A héten a szappanbuborék-kergetés is alaposan megmozgatta a gyerkőcöket. :)

 







Ezenkívül mezítlábas ösvényünkre is nagyon-nagyon büszkék vagyunk, amely szintén egészségünket vigyázza! Hogy hogyan??



A mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg, mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra. Ezért ajánlott minél gyakrabban, minél több alkalommal mezitlábazni különböző borítású felületeken. 





 












Már maga a mezítláb járás is erősíti a láb és talp izmait, de ezeken a felületeken való járkálás sokkal összetettebb izommunkát, és tudatos koncentrációt kíván meg, mint a sima terep, vagy a cipőben járás. Ezáltal jótékony hatást fejt ki testtartásunkra, egyensúly érzékünkre, javítja koordinációs készségeinket, serkenti a vérkeringést, és nem utolsó sorban mindig játékos ezért jókedvre derít.



 A  különböző  járófelületen- úgy, mint kavics, kövek, tégla, faágak, toboz, szalma, víz, – való mezítlábas séta, a talpunkon koncentrálódó idegvégződések és vérerek  erős ingerlését okozza felfrissítve, összehangolva egész szervezetünk működését. 
A különböző terményeken való járás bizonyos fokú kihívást is jelent: az egyre nehezedő felületek, a durvább és talpunknak szokatlanabb anyagok fokozzák a kíváncsiságot, a kalandvágyat és a motivációt is.

 

 











Cipő nélkül főleg a talppárnáinkon gördülünk. Ennek következtében megváltozik a tartásunk, így a rendszeres cipő nélküli séta enyhítheti a gerinc- és hátfájdalmakat. A természetes járás a vádli izmait is erőteljesebben átmozgatja, ily módon jó hatással van a vénákra. 
Az egyenetlen talajon való járás javítja az egyensúlyérzékünket, a járásbiztonságunkat, valamint a talpi izmokban található receptorokon keresztül visszahat az idegrendszerre is. Segíti továbbá a lábizmok, szalagok megerősödését, és megakadályozza a lábfejboltozat lesüllyedését is.

 
 











Belefért még a hétbe a "sütögetés":







 










a bütykölés...


 




és a rengeteg kötetlen játék is.




 


 







 Ezzel hivatalosan is megkezdtük a TAVASZT! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése