2009. június 21., vasárnap

MosolyVár és a víz!

Nagyon izgalmas hetünk volt a MosolyVárban!
A víz volt a fő téma, ami mint tudjuk a gyerkőcök egyik legkedvesebb játéka. Sokat beszélgettünk horgászatról, strandolásról, a vízben élő élővilágról, a víz fontosságáról.
A sok beszélgetés után ideje volt cselekedni is: igazi horgászatot rendeztünk Annamari vezetésével a kádunkban:)Lányok fiúk igazi kis horgász-mesterekké váltak és a kis halacskáinkat egyenként fogták ki a nem éppen zavaros vízből:)


Majd az udvaron Erika vezényletével, megrajzoltuk a Balatonunkat és bele a halacskákat a Balcsira jellemző sportokat, élővilágot és még ki tudja mi nem került a szépséges kék vizünkre.










Ilyen lett a végére:)) Azóta is bővítgetjük, naponta szépítgetjük.

Közben Peti segítségével lassan a medencénk is "kinőtt a földből" - a fiúk nagy igyekezettel segédkeztek a felállításában.
Voltak akik csak messziről kísérték figyelemmel a munkát és közben a cseresznye minőségének ellenőrzésével voltak elfoglalva. Ez egy igazi lebuktatós kép a cseresznye-szedőkről:)

Kompót-készítésbe is belevágtunk a héten. Ügyes kezek készítették tízóraira a finomságot.





Majd a kóstolásnál kiderült, hogy telitalálat lett cseresznye kompótunk - nem is lett hosszú életű szegény - még aznap mind elfogyott:)









Aztán végre a medencék készen álltak egy hatalmas lubickolásra, hogy a gyermekek valójában is érezzék és élvezzél ki a víz kínálta kellemes lehetőségeket.


A nagyok a nagy medencében, a kisebbek a kicsiben a legkisebbek pedig a pancsolóban fürdőzhettek.:)

Volt ám búvárkodás, vizi fogócska,




labdakeresés, locsolás, pancsolás és valami amit úszásnak neveztek:)











Nagy fürdőzés közben jól esett egy kis gyümölcs tízóraira, valami ropogós rágnivalóval. A bio-kölesgolyó vált a MosolyVár gyerkőceinek egyik nagy kedvencévé (magam nem igazán értem, hogy miért, de ha már így alakult) - hát azt ropogtattuk:)


A napozás és megszáradás már nehezebben ment. Tétova nézelődés inkább a következő csobbanás megfigyelése és gondos megtervezése volt. De sikerült félig szárazon is nagy nehezen egy képet készítenem az egyik kis vizes halacskánkról:)










A víz szeretete a vízbiztonság nagyon fontos, pláne egy Balaton mellett lakó vagy éppen itt nyaraló gyerkőc életében. Ezért tartjuk kifejezetten fontosnak a vízzel való sokrétű ismerkedést a vízzel való sokoldalú játékokat.










Amikor már végképp elfáradtunk,és a gyerekek versenyt ásítottak Milán és Kristóf levezetésként még pancsolt egyet a mini medencénkben, onnét beszélgetett és alkudozott velünk további lehetőségekért állítva, hogy ők bizony még nem fáradtak és a pancsoló sem olyan kicsi nekik:)

Volt aki legszívesebben a medencében aludt volna ha teheti:)

Reméljük napsütéses, fürdésre gyakran lehetőséget adó nyarunk lesz és ezt a hetet még sokszor megismételhetjük a gyermekek legnagyobb örömére:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése