2009. március 5., csütörtök

Az első búcsúzás!

Mint a családi napközik általában, mi is MosolyVárban, ellentétben az intézmények életével csak rövidebb-hosszabb ideig élhetjük mindennapjainkat egy -egy kisgyermekkel. Ahogy a családok érdeke kívánja, ahogy a szülőknek és gyermekeiknek a legoptimálisabb, igyekszünk szolgáltatásainkat az ő igényeiknek megfelelően alakítani. Az élet pedig most úgy hozta, hogy egy együtt töltött hónap után búcsúzunk.

A szépséges kislány Lilike, akire ha visszaemlékezem, máris mosolyognom kell, hiszen annyi de annyi édes emlék jut eszembe róla!:) Ahogy először nálunk teljesen önállóan pohárból ivott, miközben hűséges barátja a kutyusa (továbbiakban csak Vauva) a szekrényről figyelte Őt.
Vagy ahogy falatozgatott, mindkét kezét aktívan használva hozzá. Nagy élmény volt látni, hogy jobb kezében a kanállal kanalazgatja a levest, miközben a ballal mindig besegíti a szájába az ételt:)



Aztán eszembe jut az, hogy töltött idő alatt játszott is sokat, Petikével jól kijött és türelmesen megoldották a kockásjáték feladatait.




Aztán egyszercsak letette Vauváját és kétkézzel autózni kezdett.
Henrik döbbenete kiült az arcára:)




Na és persze a judo meg a tornák, amikor minden feladatot előbb Vauva végzett el. István nagy türelemmel végig várta, amíg a kutyus átbújik a judohíd alatt, és csak utána követte őt Lilike is.



"Háton kúszás is megy Vauvával" - István örömmel nyugtázta.





Lilike élvezte, hogy a nagy fehér embert szórakoztathatta a kutyusa torna - tudományával. Legyünk őszinték - István is jókat derült:)




Természetesen a sok élmény kifárasztotta a csöpp lánykát és nagyokat aludt délutánonként. Mi sem természetesebb, hogy a Vauva a legjobb párna is egyben:)



Mehettünk az udvarra, vagy a pincéhez Vauva mindig ott volt és elkísérte Lilikét.










Végül eljött a délután, és önfeledten kevesebb gyerkőc társaságában birtokolta az egész tatamit, szobát, nappalit, étkezőt. Imádta a lépcsőket, napjában vagy százszor megjárta - csoda ha pillanatok alatt nem volt neki kihívás a lépcsőzés?:))








Köszönjük ezeket a szép élményeket Neked, Lilike! Reméljük hamarosan újra látunk!



Vigyázz magadra Picilány, mosolyogj sokat és csacsogj úgy, ahogy mi emlékszünk Rád!
Nagyon örülök, hogy megismerhettelek!
Ne feledd: mindig visszavárunk!:)

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok Mindenki, de legfőképpen Kata !! :-)

    Szerintem nagyon fontos, hogy ebben a mai rohanós, munkahelyféltős, gyermekelhelyezési gondokkal terhes világunkban legyenek ilyen kis kuckók, melyekről készült képek nekem azt a melegséget sugározzák, mint öreganyámék elbeszéléseiből a tanyasi búboskemencék "sutja", ahol jó volt megbújni, megpihenni, megmelegedni a hideg kinti világ után.......
    Milyen kár, hogy mifelénk ezt még senki nem fedezte fel. Nagy ötlet, profi, és mégis szeretteljes kivitelezés. Gratulálok, Kata :-)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati!

    Köszönjük a kedves szavakat, a fotókat, emlékeket! Mi is örömmel gondolunk vissza az elmúlt hetekre, a közös játékra, a tanult mondókákra, dalokra!

    Hamarosan találkozunk, hiszen szerdánként megyünk a Mosolyvárba Barbihoz és Edhez angolozni!

    Dear Ed!

    Don't be so sad! We'll meet every Wednesday afternoon!

    Bye!

    Puszi: Orsi és Lili

    VálaszTörlés
  3. ÉN IS ÜDVÖZLÖM LILIT,ÉS REMÉLEM NEM EZÉRT KELL MENNIE,MERT FÖLDHÖZ VÁGTA A MESTERT:)))
    ALÁÍRÁS:HETEDIKELEM

    VálaszTörlés
  4. ÉN IS ÜDVÖZLÖM LILIT,ÉS REMÉLEM NEM EZÉRT KELL MENNIE,MERT FÖLDHÖZ VÁGTA A MESTERT:)))
    ALÁÍRÁS:HETEDIKELEM

    VálaszTörlés
  5. Szia Lilike!
    Remélem még találkozunk.
    Nimród és Noah

    VálaszTörlés
  6. LILIKE SAJNÁLOM,HOGY ELMENTÉL DE TALÁLKOZUN SZERDÁN.

    VálaszTörlés