2009. március 1., vasárnap

"ITT A FARSANG ÁLL A BÁL"

Elérkezett a nagy nap!
Lázasan készülődtünk már kora reggel
három jobbkezemmel - szeretem a polip-effektust:) - Erika nénivel, Ágival és végül de semmiképpen nem utolsó sorban Petivel, a férjemmel az első farsangunkra.
Szendvicseket készítettünk, zöldség-bohócot alkottunk, süteményeket rendeztünk, előkészítettük az innivalókat és feldíszítettük az asztalt!
Miközben az utolsó simításokat végeztük, megérkeztek az első farsangolók:)
Panna - katicabogárka az anyukájával.



Terülj-terülj asztalkánk fogadta azokat akik farsangolni jöttek velünk!


Ahogy mindenki megérkezett, a gyerekekkel lepedő-játékba kezdtünk amit mosolyukkal díjaztak. Őszintén szólva biztosra mentünk, mert az elmúlt napokban mindannyiszor amikor előkerült ez a játék, kivétel nélkül nagyon élvezték.


Alábújtak körbejártuk, kicsit táncoltunk kicsit mókáztunk, majd Erika néni átváltozott Török császárrá és közösen a gyerkőcökkel eljátszottuk a "Kiskakas gyémánt fél krajcárja" c mesét. Kicsi farsangolók voltak a kiskakasok akik a fél krajcárért sok próbát kiálltak.



Majd a császár bő bugyogójában végezve és a méheket kiengedve jól megcsipkedték a nagyravágyó török császárt és így visszaszerezték a sok sok fél krajcárt:)

Természetesen a jókedvünk nem lett volna teljes, ha a pocakunkat nem tömjük jól meg:) Közös farsangi falatozásra invitáltunk kicsiket-nagyokat. Nagy sikere volt a farsangi fánknak, mely pillanatok alatt elfogyott.:)



Anyukák, nagymamák, apukák együtt "tízóraiztak az apróságokkal.:)





Pihenésképpen teli pocakkal egy kis játékot kívántak a gyerkőcök az apukákkal. Vidám játékukat jó volt látni:)

Természetesen nem farsang a farsang tánc és mulatság nélkül. Bár a zenét és a hangulatot képekben nehéz visszaadni, de a fergeteges popsirázás, táncolás, vígadalom messze kihallatszott az utcára is:)



Táncoltunk, párban, együtt, aztán volt aki külön is:) anyukákkal nagymamákkal:)






Vonatoztunk mindannyian - jó hosszú vonatunk lett a nappaliban:)


A vonatunk katicából, pókemberekből, kiscicából, kalauzból,kalózból állt és persze az arcfestők által kipingált anyukákból:)






Legfiatalabb farsangolónk is beállt a nagymama karjaiban "ropni":) Igazi bulizós a "hölgy" hiszen bár sok gyermek volt körülötte, fura öltözetekben emberek, nagy zaj, mégsem ijedt meg egy pillanatra sem.:)










Majd egy kis "alkotással" kedveskedtünk a lassan fáradó gyermekeknek. Só-liszt gyurmából készítettünk bohócokat és kinek kinek a fantáziájára bíztuk a farsangi alkotásokat. Születtek is gyönyörű munkák:)



Roland aki se beöltözni, se igazán bulizni nem akart - ő a megszokott kis játékait az ő kis hétköznapi életét akarta - erre már nem mondhatott nemet.
Középre ülve demonstrálta, hogy ez az ő terepe és ez végre tetszik neki:)



Megérkezett Barbi is, akit a gyerekek már régi ismerősként köszöntöttek.
Barbi farsangi ajándéka egy kedves angol mókás - mondóka volt, melyen jót derültek a gyerekek és utánozva, nevetgélve követték a mondókát.












Belefért egy kis farsangi - birkózás is a végére amitől Barbi komolyan elfáradt - nem úgy a gyerekek:)




Ők még játszottak, táncoltak, ettek-ittak egyet!:)







De egyszer minden jónak vége szakad. Hatalmas buli volt ez , és mind a gyermekek mind a szülők, nagyszülők, és mi is természetesen nagyon kellemes emlékekkel búcsúztunk a farsangtól!

A fáradt ámde elégedett mosoly pedig az enyém, hiszen az első MosolyVár farsang nagyon jól sikerült, gazdag élményt nyújtva a gyermekeknek és szüleiknek, azoknak a családoknak akik a MosolyVárt tisztelték meg figyelmükkel!



4 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Fúúú, nagyon jó volt a farsang, bár csúnyán lebírkóztak!!!
    Csodaszép arcfestéseket és kézfestéseket láttam (tényleg ilyen szépeket még sosem láttam!), és a lakoma is nagyon fini volt. Nem beszélve a hangulatról!

    Ha valakinek otthon kedve van a mondókához, amit a farsangon mondtunk, akkor semmi akadály, itt lehet meghallgatni:

    http://www.youtube.com/watch?v=51BsOdnWXkA&feature=related

    És így szól:


    Five little monkeys jumping on the bed,
    one fell off and bumped his head.
    Momma called the doctor and the doctor said:
    "No more monkeys jumping on the bed."

    Jó szórakozást!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást! :-)
    Eszter, Nimród, Noah és Lencsi

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    A képeket nézegetve és az írásokat olvasgatva ez tényleg kellemes időtöltés lehetett gyermeknek és szülőnek egyaránt.
    Jó dolog lehet ez a MosolyVár. Remélem a környék gyerekei és főleg szüleik hamar felfedezik .
    Hajrá MosolyVár:-) B.T.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kata!Ígéretemhez híven,leírom a véleményemet a blogodról.Mint már mondtam neked,már maga az ötlet-mármint az ovi,vagy napközi-nagyon klassz volt.Ehhez párosult ez a hallatlan baráti,emberi,szívmelengető megvalósítás,amit ti létrehoztatok.Nekem rettentően tetszik,mert igazszívű,odaadó,a gyerekekért lehetetlent nem ismerő emberekről van szó,és te mint szakmai vezető,ragyogó felkészültségről tettél tanúbizonyságot!Sajnálom,hogy az én gyermekeim nem ilyen helyen edződtek a mindennapi életre.Tetszik,ahogy a képekhez hozzáfűzöd a mondanivalót,nagyon valóságos,szinte ott érzem magam.Minden kicsiről írsz néhány gondolatot,igazán elbűvoölő,ezt komolyan mondom!Én már ismerlek néhány hónapja,és tudtam,hogy a kezeid közül jó munka fog kijönni,de ez talán még több,mint amire gondoltam.Engem elbűvöl a gyerekek iránti elkötelezettséged és szereteted,mindent megteszel azért,hogy ők jól érezzék magukat!Ez a legtöbb,amit valaki adhat!Színesek a programjaid,nem unatkoznak sosem.Lekötöd a figyelmüket(lásd,sütés),és elrepül a nap.Ennek csak így van értelme,de te ezt pontosan tudod.Büszke vagyok,hogy a barátomnak mondhatlak!Kívánok neked nagyon sok sikert és kitartást ehhez a felemelő feladathoz!Mindenben segítek neked,amiben csak tudok,és drukkolok nektek,hogy még tudjátok emelnei a színvonalat,ha ez egyáltalán lehetséges!Ehhez sok erőt és egészséget,aztán kitartást kívánok!
    Egy igaz Mosolyvár-szúrkoló!Zoli

    VálaszTörlés