2017. szeptember 24., vasárnap

Összeszokós szeptemberi hétköznapok

Ahogy már említettük, a szeptemberünk minden évben a megújulásról szól: az évszakváltással kis Mosoly- és KalandVár-lakóink egy része is lecserélődik. A nagy 3 évesek többsége óvodát kezd a napokban, így csaknem minden hétre jut egy-egy búcsúzás. 

De ezzel együtt szerencsére az 1 évet éppen csak betöltött Csöppségek sorakoznak az ajtónkban: ki bátrabban, ki kicsit megszeppentebben kacsintgat befelé: anyukája öléből figyelve a többiek ténykedését, és ki előbb, ki kicsit lassabban, de mindenki bekapcsolódik a mosolyvári hétköznapokba.




A szeptember tehát a be- és összeszokás hónapja nálunk. Nem csak az újaknak van nehéz dolguk: a már huzamosabb ideje hozzánk járó kisgyermekek is érdeklődve figyelik az új kis társakat: kezdetben óvatosan barátkoznak, de aztán a "nagyok" büszkeségével vezetik be beszokós apróságainkat a mindennapi tevékenységekbe.

 










 








 Előbb-utóbb mindenki megismerkedik a Családi Bölcsődéink napirendjével:

 megismerkednek egymással, az óvónénikkel...








 








Dórival, és már első alkalommal érdeklődve kapcsolódnak be a jógába....










Barbival, imádott angoltanárnéninkkel, akinek először kicsit furcsállva hallgatják angol nyelvű szavait, de aztán percekkel később  már vidáman kapcsolódnak be az interaktív, zenés-táncos-tornás-mesés angolórába.













Megismerik Olivért, a kislányok szívének csücske judo-edzőnket, akivel kacagva lehet esni-kelni a tatamin...



















 
Megtanulják, hogy a mi konyhánkban minden héten készül valami egészséges finomság: és nálunk nem hogy lehet, hanem majdnem kötelező segíteni, keverni-kavarni! 
Már 1 éves kortól bepillantást nyerhetnek a konyhai műveletekbe, és a saját készítésű nasi valahogy mindig sokkal jobban ízlik. :)


















Ha rossz az idő, mint ahogy a héten is előfordult, szívesen heverednek le a diavetítő elé: ás tátott szájjal nézik szüleik/nagyszüleik gyerekkorának egyik legkedvesebb szórakozását: sokan nálunk találkoznak vele először, de azonnal a kedvenccé válik!





Mint ahogy a Disney figurákhoz szokott Törpikék szívesen hallgatják és nézik a Piroska és a farkas, vagy akár Öreg néne őzikéje történetét.



Hát még hogy élvezik a diavetítés előtti/utáni árnyékbábozást! :)



 











Aztán azt is megtanulják, ha jóra fordul az idő, évszaktól függetlenül irány a friss levegő! Napi programunk a játszóterezés,












 













 
de minden héten sétára is indul a csipetcsapat! Szerencsére a héten is volt rá lehetőség!


Aztán bütykölünk...


 
tornázunk,






















zenélünk, énekelünk, táncolunk, körjátékozunk...

















és ha ismét búcsúzik valaki, akkor attól szépen elköszönünk, minden szépet és jót kívánunk neki, mint ahogy a héten Ádinkkal tettük!
Nagyon boldog óvodás éveket kívánunk Ádámnak, és várjuk vissza látogatóba nagy-nagy szeretettel! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése